Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Utrecht, hoofdvestiging Zwartsluis

Isolatie en energiebesparing dankzij stucwerk

Redactie utrechtstukadoor.nl, 24 juli 2024
Huis met blauw dak in grijze sjaal
Bel met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf voor meer advies over isolerend.

Een veelgebruikte methode om de muren van uw woning af te werken, is stucwerk. Dit zorgt voor een egale en vlakke afwerking, waardoor de muren een uitstekende ondergrond vormen voor verf of behang. Toch is stucwerk niet alleen praktisch en mooi, het is ook ongelooflijk duurzaam!In deze tekst worden de voordelen van stucwerk besproken in relatie tot isolatie en energiebesparing.

Voordeel stuc en isolatie Utrecht

Bij duurzaamheid wordt vaak gedacht aan het verbeteren van de isolatie of het verwarmingssysteem. Echter, het is voordeliger om de isolatie van uw huis gelijktijdig met het stucwerk aan te pakken. Het combineren van deze twee technieken stelt u in staat om de voordelen van hun synergie te benutten.

Door deze combinatie bereikt u een verbeterde isolatie dan wanneer u alleen stucwerk toepast, wat natuurlijk veel duurzamer is. Stuc draagt bij aan het verhogen van de thermische massa van een muur en vormt zo een aanvullende isolatielaag. Op deze manier wordt voorkomen dat de kou de woning binnendringt en effectief buiten gehouden wordt.

Daarnaast is het minder ingrijpend en ook sneller dan alternatieve methoden voor verduurzaming. Stukadoors werken professioneel en er is geen sloop- of breekwerk vereist voor de aanbrenging van het stucwerk en de isolatie. Zo kunt u stap voor stap beginnen met duurzamer leven, zonder dat dit grote consequenties heeft.

Stucwerk als duurzame investering in energiebesparing voor u

Er bestaan bepaalde soorten stucwerk die specifiek bedoeld zijn voor isolatie. Als u van plan bent stuc en isolatie gelijktijdig aan te brengen, onderzoek dan eerst welk type stuc u nodig heeft. Afhankelijk van waar u wilt stucen en hoe u dat wilt doen, zijn er diverse andere opties beschikbaar.

Wanneer u overweegt om te stucen op de buitenmuur en tegelijkertijd isolatie wilt toepassen, is gevelisolatie stucwerk de optimale oplossing. Dit specifieke stucwerk is geschikt voor diverse ondergronden, van baksteen tot beton, en is ontworpen om de thermische massa van de buitenmuur te vergroten, waardoor de isolatie verbetert. Door middel van dit stucwerk wordt de kou van buiten veel beter buiten gehouden en dringt deze minder snel door tot binnen.

Mocht u meer flexibiliteit wensen bij uw stuc- en isolatieklussen, dan is geëxpandeerd polystyreen, bekend als (EPS) stucwerk, een goede keuze. Bij EPS stucwerk wordt een laag EPS-schuim aangebracht met daaroverheen een stucwerklaag. Het schuim wordt op de muur geplakt en bedekt met een laag stuc als afwerklaag.

Hierdoor bereikt u een hoge isolatiewaarde en dat maakt deze mogelijkheid aantrekkelijk. Ook zijn er talrijke opties voor het ontwerpen van deze stuc-isolatie opzet. Hierdoor is het perfect voor muren met moeilijke vormen en binnenwanden.

Een degelijke techniek voor het stucen en isoleren van uw woning is kalk stucwerk. Dit type stucwerk kan worden toegepast op zowel binnen- als buitenmuren. Dit is een traditionele benadering die al een tijdlang wordt toegepast.

Net als bij gevelisolatie stucwerk, verhoogt kalk de thermische massa van de muur. Kalk bezit van nature isolerende eigenschappen, waardoor dit gebeurt. De esthetische uitstraling en isolatie zijn voordelen die kalk met zich meebrengt, aangezien het er prachtig uitziet.

Stucwerk voor energiebesparing

De isolatie van uw woning profiteert op grootse wijze van stucwerk. Dit kan leiden tot lagere energiekosten op jaarbasis. We vertellen u hoe u uw energieverbruik kunt verminderen.

Het verbeteren van de isolatie van uw woning door middel van isolatie stucwerk kan u hoogstwaarschijnlijk helpen te besparen op energiekosten. Het stucwerk beïnvloedt de thermische massa van de muur, waardoor het huis in de zomer koel blijft en in de winter de warmte vasthoudt. Hierdoor hoeft uw verwarmingssysteem minder vaak aan te slaan om uw huis op te warmen, waardoor u de investering in het isolatie stucwerk sneller terugverdient.

Kiest u ervoor om de gevel te laten stucen met isolatie, dan maakt u wellicht aanspraak op een subsidie. Subsidies voor gevelisolatie vallen onder de ISDE-regeling, die een vergoeding van een deel van de kosten door de overheid mogelijk maakt. Daardoor krijgt u een compensatie voor het verduurzamen van uw huis, met inbegrip van isolatie via stucwerk, waardoor uiteindelijk meer overhoudt aan het einde van de rit.

Stuc- en isolatieklussen deskundig uitgevoerd door professionals van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Aangezien het niet alleen draait om het stucen van muren, maar ook om isolatieklussen, is vakmanschap van belang. Onze vaardige stukadoors staan paraat om u hiermee te helpen. Betrouwbaar vakwerk en garantie zijn onmisbaar voor ons.

Bij het aanvragen van een subsidie is vakbekwaamheid van groot belang. Voor deskundig advies, het beantwoorden van vragen of het plannen van een afspraak, kunt u contact opnemen met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1505. Neem contact met ons op voor verdere bijstand.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1505 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.