Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Plafond stucen Utrecht Wij staan in Utrecht voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Utrecht, hoofdvestiging Zwartsluis

Plafond stucen Utrecht

Het laten stucen van een plafond is een belangrijk aspect van zowel nieuwbouw als renovatie. Voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in regio Utrecht, kunt u terecht bij onze experts van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf die altijd hoogwaardig stucwerk leveren. Ons team levert plafonds met een nette stucafwerking, volledig naar uw wensen.

Service staat voor ons centraal. We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Heeft u vragen over de voordelen van het stucen van een plafond en de verschillende mogelijkheden? Lees verder en ontdek de talrijke opties voor het stucen van plafonds in Utrecht en nabije omgeving!

Interesse in een gesprek voor advies op maat? Onze specialisten van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf zijn telefonisch bereikbaar op 085 106 1505 voor advies. Natuurlijk kunt u ook een offerte zonder verplichtingen aanvragen.

Een mooi gestucte plafond!
Een plafond stucen in Utrecht kunt u het best aan ons overlaten!

Plafond stucen kosten

Stucwerk op het plafond zorgt voor een aanzienlijke upgrade van uw interieur. Uw woning oogt meteen strakker en moderner, met een verbeterde duurzaamheid. Het is begrijpelijk dat u benieuwd bent naar de prijs per m2 voor het stucen van uw plafond.

De kosten voor het stucen van een plafond zijn afhankelijk van diverse factoren. Voor een precieze prijsopgave kunt u contact opnemen met onze specialisten van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf. Bel 085 106 1505 voor een persoonlijk en passend advies.

De prijsbepaling voor het stucen van een plafond hangt van diverse factoren af. De omvang van het plafond is slechts één van de factoren die de prijs beïnvloeden. Een overzicht van de factoren die bepalend zijn voor de prijs van plafond stucen:

 1. Type stucwerk
  Zoals eerder aangegeven zijn er diverse soorten stucwerk beschikbaar voor uw plafond. Elke variant heeft specifieke voordelen en bijbehorende kosten. Spackspuiten is vaak de goedkoopste mogelijkheid. Sierpleister is doorgaans duurder per m2.
 2. Oppervlakte en omvang
  Het oppervlak van het plafond is een bepalende factor in de berekening van de kosten. Voor grotere plafonds is de prijs per m2 vaak lager, aangezien het een groot oppervlak bedraagt. Bij projecten van kleinere omvang kunnen de kosten per m2 toenemen, doordat de voorbereidingskosten relatief hoger zijn.
 3. Noodzakelijke ondergrondvoorbereiding
  De staat van het plafond beïnvloedt de voorbereidingswerkzaamheden. Een schoon en egaal plafond is goedkoper; de stukadoor kan gelijk aan de slag. Heeft het plafond beschadigingen, dan moeten deze eerst worden hersteld, wat kosten verhogend werkt.
 4. Locatie en bereikbaarheid
  De kosten kunnen stijgen afhankelijk van de toegang tot het plafond en de locatie van uw woning. Moeilijk toegankelijke gebieden vereisen meer tijd en inspanning. Bij een hoog plafond of een plafond dat lastig bereikbaar is, zullen de arbeidskosten hoger zijn.
 5. Materialen
  De stukadoor gebruikt meerdere materialen om ervoor te zorgen dat het stucwerk op uw plafond van hoge kwaliteit is. Als het plafond onverwacht hoger is, worden er meer steigers en materialen ingezet. Hierdoor nemen de materiaalkosten verder toe..

De factoren hierboven hebben een grote invloed op de uiteindelijke kosten van het stucen van een plafond. Overweeg deze punten bij het ontwikkelen van uw droomproject. Neem tijdig contact op met onze vakmannen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf voor informatie.

Voordelen van plafond stucen

Een glad en strak plafond zorgt dat de kamer helemaal af is. Het stucwerk kan daarnaast oneffenheden, naden en beschadigingen verbergen, wat bijdraagt aan een nette afwerking. Een goed gestuct plafond ziet er niet alleen prachtig uit, het biedt ook meerdere voordelen:

 • Duurzaamheid: Het stucwerk is bestand tegen slijtage en beschadigingen. Door deze keuze bent u verzekerd van jaren woonplezier. Daarbij biedt het ook een extra laag tegen vocht, wat onmisbaar is in de badkamer en keuken.
 • Verbeterde isolatie: Het stucwerk op het plafond verbetert de isolatie van uw woning, wat kan leiden tot gereduceerd energieverbruik. Behalve andere voordelen, draagt stucwerk ook bij aan een betere akoestiek in huis. Met stucwerk wordt de akoestiek binnen de woning verbeterd, wat leidt tot minder geluidsoverlast.
 • Gemakkelijk te onderhouden: Een gestuct plafond betekent significant minder onderhoud. Vuil en stof kunnen snel worden verwijderd. U kunt kleine beschadigingen eenvoudig laten herstellen.

Proces van plafond stucen

Het stucen van een plafond is een intensieve taak die precisie en expertise vereist. Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf hebben de stukadoors jarenlange ervaring en diepgaande kennis op het gebied van stucwerk. Ons stucproces voor uw plafond verloopt in deze stappen:

 • Voorbereiding: alle vloeren en meubels in de ruimte worden zorgvuldig afgedekt. Alle vuil, stof en losse delen worden van het plafond verwijderd. Eventuele schade wordt hersteld om een mooi glad eindresultaat te krijgen.
 • De volgende stap is de applicatie van de grondlaag. Om het stucwerk goed te laten hechten, wordt een grondlaag, ook wel primer genoemd, aangebracht. Een grondlaag zorgt ervoor dat het stucwerk niet gaat loslaten of afbladderen.
 • Na het voorbereiden, kan eindelijk het stucwerk worden aangebracht. Het stucwerk wordt met een spaan in dunne lagen aangebracht en moet daarna drogen. De frequentie van dit proces hangt af van de temperatuur en het type stucwerk dat gebruikt wordt.
 • Afwerking: De laatste werkzaamheden omvatten het netjes afwerken van het plafond na de eindlaag. We gebruiken schuren en polijsten om dit te doen. Desgewenst kunnen we nog een decoratieve afwerking toepassen op het plafond.

Soorten stucwerk voor het plafond

Er zijn diverse soorten stucwerk waaruit u kunt kiezen wanneer u het plafond wilt laten stucen. Ieder stucwerkmateriaal heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen. Een overzicht van de bekendste opties:

 • Pleisterwerk: geeft een glad en strak oppervlak. Dit geeft uw kamer een actuele en stijlvolle afwerking. Het is eenvoudig te onderhouden en zeer geschikt voor verf of behang.
 • Spackspuiten is een budgetvriendelijke optie voor het stucen van plafonds. Spackspuiten gebeurt met behulp van een machine zodat grote oppervlaktes snel behandeld worden. Er blijft een ruwe laag achter die verkrijgbaar is in verschillende kleuren.
 • Sierpleister: een methode voor het afwerken van muren en plafonds. Deze term omvat alle pleisterwerken die voorzien zijn van een structuur. De gebruikelijke keuze is spachtelputz.

Plafond stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het plafond laten stucen vraagt om specialistische kennis en ervaring. U bent bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf aan het juiste adres. Onze jarenlange ervaring maakt het mogelijk om stucwerk van topkwaliteit te leveren.

Bij ons stucwerk gebruiken we alleen kwalitatief hoogwaardige materialen. Wij blijven altijd goed geïnformeerd over de laatste technologische vernieuwingen. Met onze aanpak gaat uw plafond zonder problemen jarenlang mee.

Neem contact op met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf voor al uw vragen. Schroom niet om contact met ons op te nemen voor nadere informatie of vraag via ons vrijblijvende offerteformulier een offerte aan. Bel ons op 085 106 1505 voor direct telefonisch contact met een van onze stukadoors.

Veel gestelde vragen over plafond stucen

Kan je elk type plafond stucen?

U kunt stucwerk toepassen op ondergronden zoals gipsplaten, fermacell en beton. Voor het stucen op hout zijn extra stappen nodig. Gipsplaten moeten eerst worden geïnstalleerd.

Hoe stuc je een plafond netjes af?

Zelf een plafond stucen is mogelijk, maar zonder veel ervaring en vaardigheid zal een vlekkeloos resultaat moeilijk zijn. Voor een perfect resultaat raden wij aan om een professionele stukadoor in te huren. Hierdoor bereikt u een egaal en vlekkeloos eindresultaat.

Wat is de benodigde tijd voor plafond stucen?

Hoe lang het duurt ligt aan de omvang van het project en het aan te brengen type stucwerk. Over het algemeen neemt het proces, met tussentijdse droogperioden, zo'n 1 tot 2 weken in beslag. U kunt de ruimte daarna meteen gebruiken.

Hoeveel kost het stucen van een plafond per vierkante meter?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het plafond. De materialen en extra toevoegingen die u kiest spelen ook mee. Een vakman kan u voorzien van een overzichtelijke prijsindicatie.

E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Utrecht
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1505

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.