Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Sierpleister Utrecht Wij staan in Utrecht voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Utrecht, hoofdvestiging Zwartsluis

Sierpleister Utrecht

Zoekt u naar de ultimatieve wandafwerking voor uw nieuwe woning of renovatieproject in Utrecht en de omliggende gebieden? Wilt u liever muren met een korrelstructuur in plaats van gladde muren? Met sierpleister krijgt u een wandafwerking die perfect past bij uw woninginrichting en smaak!

Wij bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf bieden een divers aanbod aan sierpleisters in verschillende structuren en kleuren, geheel naar uw smaak en woningstijl. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek de transformatie die onze sierpleisters in Utrecht uw woning kunnen geven. Bel 085 106 1505 of vraag vrijblijvend een op maat gemaakt kostenplaatje hier aan!

Sierpleister in een slaapkamer.
Opzoek naar kwalitatieve sierpleister in Utrecht? Ga voor E.S. Schilders & Afbouwbedrijf!

Wat is sierpleister?

Sierpleister is een verzamelnaam en omvat verschillende soorten stucwerk en pleisterwerk met een structuur. Sierpleister is een populaire keuze vanwege zijn veelzijdigheid en decoratieve afwerking voor binnenmuren. De decoratieve afwerklaag voor muren en plafonds bevat korrels en een bindmiddel.

U kunt deze pleister aanbrengen in verschillende structuren en kleuren. Dit is afhankelijk van de beoogde uitstraling en textuur. Naast de esthetische allure, biedt het ook praktische voordelen zoals duurzaam gebruik en makkelijk onderhoud.

Sierpleister biedt de volgende voordelen:

  • Ontworpen om schokken en krassen te weerstaan.
  • Direct toepasbaar in uw favoriete kleur
  • Tot in de kern doorgekleurd
  • Weerstaat schrobben
  • Kan goed opnieuw geschilderd worden

Fijne of grove korrel op de muren?

Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf heeft u de vrijheid om te kiezen tussen een fijne en een grove korrel. Voor onze pleisters kunt u kiezen voor korrelgroottes tussen 0,5 en 3 mm. Hierdoor kiest u de wandafwerking geheel naar uw eigen smaak en de uitstraling van uw interieur.

Onze vakmensen raden meestal een korreldikte van 1,5 mm aan. Deze dikte is ideaal omdat het het gemakkelijk maakt om later de sierpleister weer te schilderen. Wilt u een grotere korrel? Dat kan natuurlijk altijd!

Wat kost sierpleister in Utrecht?

Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf houden we rekening met het feit dat de sierpleisterwerk prijzen een essentiële overweging zijn voor uw beslissing. Uw tevredenheid is onze prioriteit, en daarom zijn we bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf altijd transparant over onze prijsopgaven. Zelfs met de beste stucmaterialen houden we de prijzen bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf scherp.

De prijs kan variëren op basis van verschillende elementen, waaronder het type pleisterwerk dat u kiest. Ook speelt de grootte van het oppervlak een rol bij de kosten, vaak leidt een grotere oppervlakte tot een lagere prijs per vierkante meter. Werkzaamheden zoals het egaliseren van muren, kunnen de uiteindelijke kosten ook beïnvloeden.

Bezorgen de kosten van sierpleister u vraagtekens? Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf kunt u een vrijblijvende offerte op maat aanvragen, voor volledige duidelijkheid over de kosten. Onze stukadoors geven u graag een prijsindicatie via de telefoon. Bel 085 106 1505!

Soorten sierpleister Utrecht

E.S. Schilders & Afbouwbedrijf heeft een breed assortiment aan sierpleisterwerk in Utrecht en omstreken! Afhankelijk van de sierpleister soort, varieert de korrelstructuur in grofheid. Hieronder volgt een lijst van de verschillende soorten sierpleister inclusief hun unieke eigenschappen.

Spachtelputz stucwerk

Spachtelputz heeft een korrelstructuur die kan variëren van fijn tot middelgroot, met afmetingen tussen 1 en 2 mm. Het gebruik van kunsthars maakt het materiaal elastisch en schokbestendig, ideaal voor zowel binnenmuren als buitenmuren. Lees alle details over spachtelputz hier.

Spachtelputz is een verstandige keuze voor sierpleister.
Spachtelputz Utrecht, kies voor E.S. Schilders & Afbouwbedrijf!

Rustiekputz stucwerk

Rustiekputz laat een grovere, meer robuuste uitstraling zien dan spachtelputz. Het gebruik van korrels van 1,5 tot 4 mm geeft een robuuste uitstraling aan het pleisterwerk. Dit pleisterwerk geeft een rustiek gevoel en wordt vaak gebruikt voor buitenmuren en ruimtes die een ruwer oppervlak vragen.

Rustiekputz heeft een robuuste uitstraling.
E.S. Schilders & Afbouwbedrijf helpt u graag verder met het aanbrengen van rustiekputz in Utrecht!

Granol stucwerk

Granol stucwerk staat bekend om zijn robuuste en opvallende structuur, typisch voor traditionele pleisters. Met korrels van 1 tot 4 mm krijgt uw muur een rustieke, ruwe afwerking die past in zowel retro als industriële interieurs. Dankzij de sterke en duurzame samenstelling van granol, is het perfect voor druk bezochte ruimtes.

Granol heeft een onregelmatige structuur.
Opzoek naar granol stucwerk? Kies voor E.S. Schilders & Afbouwbedrijf!

Micrograniet

Micrograniet bestaat uit zeer fijne korrels van minder dan 1 mm, waardoor uw muren een subtiele en bijna gladde afwerking verkrijgen. In moderne interieurs waar een strakke en elegante afwerking wordt nagestreefd, kiest men vaak voor micrograniet. Het heeft de voordelen van sierpleisterwerk en straalt een verfijnde afwerking uit.

De korrelstructuur van micrograniet is vaak kleiner dan 1 millimeter.
Laat door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf uw micrograniet in Utrecht aanbrengen!

Heeft u nog geen keuze kunnen maken voor de soort pleister? Onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf bieden graag hulp en advies op maat. U kunt ons bereiken via 085 106 1505, wij helpen u graag verder!

Op welke ondergrond kan sierpleister?

Niet alle muren zijn geschikt voor het aanbrengen van sierpleister. De wanden moeten glad en strak zijn voordat sierpleister kan worden aangebracht. Zelfs een muur die behang klaargemaakt is, is niet altijd geschikt voor sierpleister.

Veelal zorgen onze stukadoors eerst voor een gladde afwerking van de muren. De muren worden eerst vlak gemaakt, waarna een voorstrijkmiddel wordt aangebracht om de hechting van de sierpleister te verbeteren. Een goed voorbereide muur garandeert een mooi en egaal eindresultaat!

Samenstelling van sierpleister

Eerder werd al genoemd dat sierpleister een soort stucwerk met structuur is. Het mengsel bestaat uit korrels en bindmiddel, wat het een onderscheidende samenstelling geeft. Voor de korrels kan men kiezen uit zand, kwarts of marmer, en als bindmiddel kan men cement, gips of kunsthars nemen.

Bespaar stucwerk kosten!

Bent u benieuwd hoe u kunt besparen op stucwerkkosten? En bent u benieuwd wat sierpleister in Utrecht en omstreken bij u gaat kosten? Ontvang een prijsopgave per vierkante meter voor uw stucwerk door hier een gratis offerte aan te vragen.

Met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf krijgt u de beste stucwerken tegen scherpe prijzen in Utrecht. Wilt u direct inzicht in de kosten? Onze stukadoor staat u graag telefonisch te woord via 085 106 1505 voor een prijsindicatie!

Veel gestelde vragen over sierpleisterwerk

Wat is het onderscheidende kenmerk van sierpleisterwerk en spachtelputz?

>Sierpleisterwerk is gewoon een andere benaming voor spachtelputz. Deze term dekt soorten zoals spachtelputz, granol en rustiekputz. De middelgrote korreldikte van spachtelputz zorgt voor een gladdere structuur dan granol en rustiekputz.

Welke sierpleister heeft de beste kwaliteit?

Welke sierpleister het meest geschikt is, hangt af van uw eigen situatie en voorkeuren. Elke soort sierpleister biedt specifieke kenmerken (bijvoorbeeld stootvastheid of waterbestendigheid). Elke klant zoekt daarom naar een sierpleister die aansluit op zijn of haar persoonlijke voorkeur.

Kun je stuc toepassen op sierpleister?

Ja, over sierpleister stucen is mogelijk. Een goede voorbereiding van de ondergrond, zonder losse delen, is essentieel. Een voorstrijkmiddel draagt bij aan een betere hechting van het stucwerk.

Hoe sierpleister op de juiste manier aanbrengen?

Het proces van sierpleister aanbrengen begint met het aanbrengen van een voorstrijkmiddel op de voorbereide muur. Daarna brengt u het pleisterwerk egaal aan met een spaan of spatel. De textuur van het oppervlak ontstaat uiteindelijk door cirkelvormige bewegingen aan het einde.

Gerelateerde pagina's

E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Utrecht
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1505

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.