Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Utrecht, hoofdvestiging Zwartsluis

Spachtelputz Utrecht

Onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf hebben ervaring met een grote verscheidenheid aan klussen. Ook spachtelputz aanbrengen op muren en plafonds valt binnen onze expertise. Lees verder om meer te weten te komen over spachtelputz, de gebruiksmogelijkheden en de kosten.

Heeft u behoefte aan aanvullende details? Contacteer onze stukadoors telefonisch op 085 106 1505. Wij zijn er om u te helpen!

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is stucwerk met toegevoegde marmerkorrels voor een decoratieve look. Het betreft een Sierpleister, die zowel op muren, wanden als plafonds kan worden aangebracht. Het biedt een prachtige decoratieve afwerking. Dit soort stucwerk heeft een ruwe textuur en een gelijkmatige korrelstructuur. Spachtelputz is stevig en eenvoudig te onderhouden. Het wordt veel toegepast in zowel woon- als werkruimtes.

Er zijn mogelijkheden in de dikte van de korrels. De diktes van de marmerkorrels in spachtelputz variëren, en deze korrel bepaalt de look van het interieur. Meestal wordt spachtelputz met een dikte van 1 tot 4 millimeter aangebracht.

Grove muur met witte spachtelputz
Laat spachtelputz aanbrengen door de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf en sta versteld van het resultaat.

Waarom kiezen voor spachtelputz?

Het aanbrengen van spachtelputz in uw interieur komt met verschillende voordelen. Er zit een goede reden achter waarom spachtelputz zo populair is onder stucafwerkingen. Lijst met de voordelen:

 1. Dit type stucwerk heeft een hoge duurzaamheid en is stootvast.
 2. Spachtelputz kan in een scala van kleuren worden aangebracht, wat u veel opties biedt.
 3. Het kan zowel binnen- als buitenshuis op muren worden gebruikt.
 4. Het toevoegen van kleur aan spachtelputz maakt het mogelijk om het direct op de muur aan te brengen. U hoeft daarna niet meer te schilderen.
 5. U hoeft spachtelputz weinig te onderhouden en het kan makkelijk met water schoon worden gemaakt.
 6. Het is eenvoudig schoon te maken met water, wat het ideaal maakt voor drukbezochte huishoudens en zakelijke omgevingen.

Hoeveel kost spachtelputz?

Wanneer u een groter oppervlak laat stucen, worden de kosten per vierkante meter meestal minder. Het hele huis in één keer laten stucen met spachtelputz kan u waarschijnlijk geld besparen. Stucwerk aanbrengen is een tijdrovende klus; laat dit met een gerust hart aan de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf over.

De kosten van spachtelputz zijn afhankelijk van de grootte van het oppervlak, de locatie in het huis en de mogelijke toevoeging van kleuren. Voor een prijsindicatie van uw huis kunt u bellen naar 085 106 1505. Het team van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf doet graag een inspectie, zodat u weet wat de volgende stappen zijn.

Kleurenvariatie van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Zoals eerder vermeld, is een van de voordelen van spachtelputz het brede en diverse toepassingsgebied. Heeft u toch een voorkeur voor een mooie muurkleurtje? Maakt u zich geen zorgen, u heeft de mogelijkheid om een pigment toe te voegen waarmee u eindeloos kunt kleuren.

Een pigment toevoegen aan spachtelputz zorgt ervoor dat de kleur behouden blijft. Bij schade valt het niet gelijk op dat er iets ontbreekt. Onderliggend pleister behoudt dezelfde kleur.

Spachtelputz verwijderen

Soms kan het nodig zijn om spachtelputz te verwijderen, bijvoorbeeld vanwege schade. Het kan voorkomen dat leidingen of stroomkabels vervangen moeten worden en de muur daarna weer dicht moet. Of misschien is de huidige stijl niet meer afgestemd op uw interieur.

Wat de reden ook mag zijn, u kunt er gerust op zijn dat spachtelputz verwijderd kan worden. Indien de spachtelputz nog goed bevestigd is aan de muur, kunt u het beste er gewoon overheen stucen. Het verwijderen van spachtelputz is namelijk een ingrijpende en tijdrovende klus. De meest voorkomende manieren om spachtelputz te verwijderen zijn als volgt:

 • Door middel van afsteken
  Met behulp van een afsteekmes kan de spachtelputz als het ware van de muur worden geschraapt of gehakt. De stevige aard van spachtelputz maakt het waarschijnlijk dat schade ontstaat aan muur of plafond bij verwijdering. Het is waarschijnlijk dat het verwijderen schade aan de muur of het plafond veroorzaakt.
 • Verwijdering door schuren
  Met een schuurmachine kan spachtelputz gemakkelijk weggeschuurd worden. Hierbij wordt een aanzienlijke hoeveelheid stof geproduceerd. Gebruik altijd een veiligheidsbril en mondmasker voor uw eigen veiligheid.
 • Verwijder stucwerk met stoom.
  Een andere mogelijkheid om spachtelputz te verwijderen is door stoom te gebruiken. Een afstoomapparaat helpt het stucwerk zacht te maken, waardoor het afsteken van de muur minder moeite kost. De ondergrond van de muur speelt een belangrijke rol.
 • Ondergronden zijn niet altijd geschikt voor deze techniek. Gipswanden kunnen bijvoorbeeld beschadigd raken door stoom, met mogelijke grote gevolgen.
 • Het opnieuw stucen
  Het verkrijgen van strakke muren gebeurt het meest efficiënt door opnieuw te stucen. In tegenstelling tot de bovengenoemde opties, geeft deze aanpak weinig werk en rommel en elimineert het risico op beschadigingen aan de muur.

Zoekt u een keurig resultaat met weinig risico op beschadigingen? Denk om de muur opnieuw te laten stucen. Onze specialisten bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf bieden graag hun meedenken aan.

Veel gestelde vragen over spachtelputz

Is spachtelputz nog populair?

Hoewel spachtelputz vooral bekend werd in de jaren '80, is het nog steeds een gebruikelijke keuze vandaag de dag. Het heeft dan ook niets met tijd te maken, maar met smaakvoorkeur.

Wat zijn de verschillen tussen sierpleister en spachtelputz?

Ze verschillen nauwelijks van elkaar. In wezen is sierpleister een algemene term, en spachtelputz valt daaronder.

Hoe lang blijft spachtelputz mooi?

Spachtelputz blijft jarenlang in goede staat. U kunt jarenlang genieten van de stevige structuur van spachtelputz.

Is het mogelijk om spachtelputz te schilderen?

Het is mogelijk om kleur aan spachtelputz toe te voegen, waardoor het eindresultaat direct de gewenste kleur heeft. Het is handig om te weten dat wanneer u iets nieuws wilt, u over de bestaande spachtelputz kunt verven.


Gerelateerde pagina's

E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Utrecht
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1505

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor spachtelputz aanbrengen binnenkant woning?

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.