Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Utrecht, hoofdvestiging Zwartsluis

Woonkamer stucen Utrecht

Wilt u in Utrecht uw woning laten stucen door een deskundige? Dan helpt E.S. Schilders & Afbouwbedrijf u graag verder. Bij ons krijgt u altijd eersteklas stucwerk voor een eerlijke prijs.

Zijn er scheuren of oneffenheden in uw muur? Geen zorgen! Ziet u vocht- of schimmelschade aan uw muren?

Onze experts zijn beschikbaar om uw woonkamer te transformeren met onze hoogwaardige stucwerk. Lees op deze pagina welke mogelijkheden er zijn voor woonkamer stucen in Utrecht, onze werkwijze en de kosten die daarbij komen kijken. Heeft u advies nodig? Bel naar 085 106 1505 of vraag een kosteloze prijsopgave aan.

Ruime woonkamer met stucwerk.
Laat de woonkamer stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf en sta versteld van het nette resultaat.

Soorten stucwerk voor de woonkamer

Bij het stucen van uw woonkamer kunt u uit meerdere stucvormen kiezen. Kijk verder op onze website om te ontdekken welke stucsoort het beste bij uw stijl en wensen aansluit. Hieronder hebben we de vier bekendste stucsoorten voor u beschreven:

 1. Spacken:
  Spacken impliceert het aanbrengen van een verse stuclaag met een spuitmachine. Hiermee kunnen grote oppervlakten snel worden aangepakt. Veelal worden er twee lagen aangebracht op het betreffende oppervlak.
 2. Spachtelputz:
  Spachtelputz is een stucwerkvariant met marmerkorrels als toevoeging. Dit geeft een muur een robuuste uitstraling. Het laat een uniforme korrelstructuur achter en is onderhoudsarm.
 3. Behangklaar stucen:
  Bij het behangklaar maken van een muur wordt deze voorbereid zodat er na de behandeling gelijk behang op kan. De muur is nu nog niet helemaal soepel afgewerkt. Voor muren die sausklaar zijn geldt dit wel.
 4. Sausklaar stucen:
  Na het sausklaar stucen kunt u uw muren direct voorzien van verf. U kunt direct verf aanbrengen op de muur nadat de stukadoor een dunne laag heeft aangebracht en het stucwerk is opgedroogd. Direct na het drogen van het stucwerk kunt u de muur verven.

Werkwijze woonkamer stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het klaarmaken van uw woonkamer met stucwerk is een tijdsintensief proces. Logisch dat u nieuwsgierig bent naar wat u te wachten staat. De professionals bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf werken volgens een vaste structuur en houden zich aan de actuele hygiëne- en veiligheidsvoorschriften.

Bij aanvang van het proces zal de stukadoor bij u op bezoek komen om te evalueren wat mogelijk is en om een prijsopgave te doen. De ruimte wordt opgemeten en we kijken naar de staat van het plafond en de muren. Indien nodig worden losse stukken weggehaald en beschadigde plekken worden met gips hersteld.

Voor de bescherming van de ruimte worden de vloer en alle omliggende obstakels, inclusief stopcontacten, afgeplakt. Daarnaast is het essentieel om de muur goed schoon te maken zodat er geen onregelmatigheden in het stucwerk terechtkomen. Stucbeschermers worden aangebracht op de hoeken van de muur voor een mooie afwerking.

Wanneer de ruimte klaar is, zal de stukadoor een primerlaag aanbrengen voor het stucwerk. Dankzij de primer blijft het stucwerk beter zitten op de muur of het plafond in de woonkamer. Wanneer de primer volledig droog is, kan het stucmiddel worden voorbereid.

Een mortelmixer wordt ingezet om water en gips tot een glad geheel te mixen. Het opzetten van het stucwerk vraagt om veel tijd en inspanning. Met een raapbord en troffel wordt het stucwerk netjes op de muur toegepast.

Het aanbrengen van stucwerk gebeurt verdeeld in een gelijke laag. De stukadoor werkt de grootste hobbels weg met een reilat, waardoor de muur geheel vlak wordt. Tot slot wordt de muur voor de afwerking afgespackt en geschuurd met een spons.

Wilt u een dieper inzicht in hoe wij stucen? Bent u op zoek naar details over het stucen van uw woonkamer, badkamer, plafond of muur? Voor advies of extra informatie, belt u onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1505.

Hoelang duurt het voordat de muur droog is?

Besef dat de stuclaag een bepaalde tijd nodig heeft om te drogen. Bij temperaturen tussen 10 en 20°C droogt 1 millimeter stucwerk per dag. Bij een stuclaag van 3 millimeter zal het dus circa 3 dagen duren voor alles gedroogd is, de woonkamer ventileren helpt dit proces.

Wat kost een woonkamer stucen in Utrecht?

Bij het berekenen van de kosten voor het stucen van uw woonkamer moeten diverse factoren in overweging worden genomen. Laat onze stukadoors u helpen met een duidelijk inzicht in de kosten. Hieronder een overzicht van de verschillende factoren die invloed hebben:

 • Materialen
  Bij zijn werk maakt een stukadoor gebruik van tal van verschillende materialen. Hierbij hoort het materiaal dat de stukadoor zelf gebruikt, zoals een pleisterspaan om de muren glad te maken. De materialen die op de muur en/of het plafond worden aangebracht, maken hier ook deel van uit.
 • Type stucwerk
  Zoals eerder vermeld, beïnvloedt het type stucwerk de totale kosten. Frequent is spacken de voordelige keuze als het om stucen gaat. Het laten aanbrengen van spachtelputz kost meestal wat meer.

 • Arbeidskosten
  Arbeidskosten dekken de vergoeding die de stukadoor vraagt voor zijn diensten. Deze kosten moeten door de stukadoor en zijn team gedragen worden. Schommelingen in het uurtarief komen door landelijke bepalingen.
 • Moeilijkheidsgraad
  De stukadoor heeft meer inspanning nodig om een plafond te stucen dan om een muur te stucen. Aangezien de stukadoor boven zijn hoofd werkt, Het stucen van een groot deel van het plafond verhoogt de moeilijkheidsgraad en daardoor ook de totaalprijs.
 • Aantal vierkante meters
  Hoe groter de oppervlakte die u laat stucen, hoe meer de prijs zal stijgen. Als u meer vierkante meters laat bewerken, zal de prijs per m2 vaak lager zijn. Wanneer er meer m2 worden bewerkt, daalt de prijs per vierkante meter.
 • Regio
  Waar u zich bevindt kan de prijs van stucwerk beïnvloeden. In stedelijke gebieden zijn de prijzen voor stukadoors over het algemeen hoger dan in de rustigere omliggende steden. In grote steden is de vraag naar stukadoors hoog, maar het aanbod is laag.
 • Vorm van de te stucen ruimte
  Het bewerken van een kamer met veel hoeken kost de stukadoor meer tijd dan een rechte ruimte. De hoeveelheid hoeken en krappe ruimtes in een kamer beïnvloedt de uiteindelijke prijs. Kleine hoekjes bewerken kost de stukadoor extra tijd.
 • Staat van het plafond
  De staat van uw plafond en muren speelt een belangrijke rol in de prijsbepaling. Wanneer muren of plafonds niet perfect zijn, maakt de stukadoor ze eerst gereed. In de eindprijs zijn ook de kosten van de stukadoor verrekend.

Bent u nieuwsgierig naar een prijsindicatie voor uw situatie? Neem contact op met onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1505 voor een persoonlijk kostenoverzicht. Laat u informeren over de talloze mogelijkheden.

Uw woonkamer in Utrecht laten stuken door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het stucen van uw woonkamer is een investering die de moeite waard is voor toekomstige woonplezier. Bent u op zoek naar iemand die u deskundig en persoonlijk advies kan geven? Dan is E.S. Schilders & Afbouwbedrijf in regio Utrecht de perfecte keuze voor u!

Onze specialisten garanderen uitmuntende kwaliteit zonder op kwaliteit in te boeten. Spreek gerust uw vragen en wensen door te bellen met 085 106 1505 of vraag een onverbindende offerte aan. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

Veel gestelde vragen over woonkamer stucen in Utrecht

Als leek stucen, kan dat?

Met de juiste kennis, materialen en voorbereidingen is het mogelijk om zelf te stucen. Echter blijkt deze arbeidsintensieve klus vaak te worden onderschat. Schakel een vakman in voor het beste stucwerk resultaat.

Hoe lang duurt het stucen van een woonkamer?

Afhankelijk van de omvang van de woonkamer, duurt stucen ongeveer 1 tot 3 dagen. Het drogen van elke aangebrachte millimeter stucwerk neemt ongeveer een dag in beslag. Voor een 3 millimeter dikke stuclaag geldt een droogtijd van circa 3 dagen.

Waarom is de prijs voor stucen zo hoog?

Het stucen van een woonkamer is een tijdrovende klus waarbij veel materialen nodig zijn. Daarnaast is stukadoren een zeer arbeidsintensief beroep, waarbij het tijd in beslag neemt om kwalitatief goed stucwerk aan te leveren. Dankzij deze kosten hebt u jarenlang mooi stucwerk.

Hoe variëren de kosten van een stukadoor?

De tarieven voor een stukadoor kunnen sterk uiteenlopen, afhankelijk van de regio en de aard van de werkzaamheden. Voor een accurate prijsindicatie is het aanbevolen om een gespecialiseerde professional te raadplegen. Met deze informatie weet u precies welke kosten er komen kijken bij het realiseren van uw droominterieur.


E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Utrecht
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1505

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor woning binnen stucen?

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.