Stucwerk Utrecht

Er zijn verschillende varianten van stucwerk waarin de meeste stukadoors gespecialiseerd zijn. Bijvoorbeeld in glad pleisterwerk, raapwerk, schuurwerk en gevelstucwerk. Wilt u iets laten doen of wilt u graag meer informatie bel dan naar 0800 - 1606 (gratis).

Pleisterwerk

Pleisterwerk is een gipsbewerking, bestaande uit één laag, die men over metselwerk of over oude stuclagen heen aanbrengt. De dikte van de pleisterlaag kan variëren van één tot zes millimeter. Pleisterwerk heeft als functie wanden en plafonds vlak en glad te maken. Het pleisterwerk kan zó glad worden gemaakt, dat het een spiegelgladde ondergrond vormt en een uitstekende basis is voor velerlei bewerkingen zoals spachtelputz, beschilderingen, sauzen, behangen, et cetera. Gips is een ideaal materiaal om te gebruiken in vochtige ruimtes. Het kan namelijk vocht opnemen, maar dit ook weer afstaan.

Raapwerk en schuurwerk

Met raapwerk bedoelt men het vlak en strak maken van ruwe of oneffen wanden en plafonds. Dit wordt gedaan door een dikke laag gipsmortel op de betreffende ondergrond aan de brengen. Raapwerk is uitermate geschikt voor het uitvlakken van scheve muren en plafonds, omdat de stukadoor het raapwerk op bepaalde plaatsen dikker of juist dunner kan aanbrengen. U kunt er eventueel voor kiezen om uw gestuukte plafond te laten bewerken met schuurwerk. De stukadoor voegt dan zilverzand en kalk aan het gips toe en maakt met een spons een cirkelvormige structuur in de stuclaag.