Lijsten en ornamenten in Utrecht

Wanneer u denkt aan lijsten en ornamenten, schiet bij u wellicht in eerste instantie de oude lijsten te binnen in klassieke herenhuizen. Toch wordt er in nieuwbouwhuizen ook veel gebruik gemaakt van lijsten en ornamenten. Vaak zijn dit strakkere lijsten, die passen bij de stijl van het nieuwbouwhuis. Lijsten en ornamenten zijn van grote invloed op de uitstraling van uw woning. Ze dragen bij aan de sfeer in uw interieur.

Restauratie en onderhoud van uw lijsten en ornamenten

Wanneer u in een oud stadspand woont en het gebouw wilt restaureren, kunnen onze vakmannen met hun expertise de lijsten en ornamenten in uw huis weer in ere herstellen. In Utrecht en de omgeving van Utrecht repareren of vervangen zij uw lijsten en ornamenten, zowel binnen- als buitenshuis. Is uw lijstwerk ernstig beschadigd en niet meer te herstellen? Bij ons is dit geen probleem. Onze vakmannen hebben jarenlange ervaring in het vervaardigen van replica’s. Zij maken een mal van het betreffende lijstwerk dat aanwezig is in uw huis, om daar vervolgens een exacte kopie van te maken.

Mocht u van plan zijn onderhoud aan zowel lijsten als ornamenten te laten uitvoeren, dan raden wij u aan beide werkzaamheden door uw stukadoor in Utrecht en de omgeving van Utrecht te laten verrichten. Er wordt dan tijdens het stuken rekening gehouden met het plaatsen van lijstwerk. Op deze manier wordt het lijst- of ornamentwerk perfect met het stucwerk geïntegreerd.