Lijsten en ornamenten Utrecht

Wanneer u denkt aan lijsten en ornamenten, schiet bij u wellicht in eerste instantie de oude lijsten te binnen in klassieke herenhuizen. Toch wordt er in nieuwbouwhuizen ook veel gebruik gemaakt van lijsten en ornamenten. Vaak zijn dit strakkere lijsten, die passen bij de stijl van het nieuwbouwhuis. Lijsten en ornamenten zijn van grote invloed op de uitstraling van uw woning. Ze dragen bij aan de sfeer in uw interieur.

Restauratie en onderhoud van uw lijsten en ornamenten

Wanneer u in een oud stadspand woont en het gebouw wilt laten restaureren, kan een vakkundige stukadoor met zijn expertise de lijsten en ornamenten in uw huis weer in ere herstellen. Dat kan zowel voor binnen- als buitenshuis. Is uw lijstwerk ernstig beschadigd en niet meer te herstellen? Meestal is dat geen enkel probleem. Wellicht kan er een replica vervaardigd worden.

Mocht u van plan zijn onderhoud aan zowel lijsten als ornamenten te laten uitvoeren is het wellicht verstandig dit door een stukadoor te laten doen. Ze kunnen dan tijdens het stucen rekening houden met het plaatsen van lijstwerk. Op deze manier wordt het lijst- of ornamentwerk perfect met het stucwerk geïntegreerd.