Spuitwerk Utrecht

Met spuitwerk kan een duurzaam product gemaakt worden dat jarenlang meegaat. Het is tevens stootvast en schrobvast, wat het uitermate geschikt maakt voor bijvoorbeeld keukenwanden. U kunt uw spuitwerk bovendien in de meeste gevallen in iedere gewenste kleur laten aanbrengen.

Bij spuitwerk door een stukadoor wordt door middel van een spackspuitmachine met compressor en spuitpistool een wand of plafond ge√ęgaliseerd. Eerst brengt de vakman een eerste laag aan, waardoor oneffenheden van de wand of het plafond worden weggewerkt. Wanneer deze eerste laag droog is wordt de tweede laag, de korrellaag, aangebracht. De voorbereidende werkzaamheden, voorafgaand aan het spuitwerk zelf, nemen meestal veel tijd in beslag. Dit is echter noodzakelijk om een optimaal resultaat te bereiken.

Voorbereidingen spuitwerk

Uiteraard zal een stukadoor bereid zijn u al het werk uit handen te nemen, maar als u graag kosten wilt besparen, kunt u zelf een deel van het voorbereidende werk doen. Wanneer u de binnenmuren van uw woningen wilt laten aanpakken, doet u er bijvoorbeeld verstandig aan de radiatoren weg te halen. Ook eventuele trapleuningen zullen verwijderd moeten worden. Deuren in de buurt van de te behandelen muur kunt u het beste weghalen en tijdelijk in een andere ruimte plaatsen. En zo zijn er nog wel een aantal voorbeelden van voorbereidende werkzaamheden die u zelf zou kunnen doen.